Све мање жена на руководећим позицијама немачких компанија

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jan.2024, 18:22

Све мање жена на руководећим позицијама немачких компанија

На руководећим позицијама немачких компанија се налази све мање жена, упркос залагањима владе у Берлину за родну равноправност, показала је данас објављена студија економског института „DIW“. Фото: Војводина уживо На позицији извршног директора (ЦЕО) 200 највећих немачких фирми >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је крајем 2023. године било девет жена, што представља пад у односу на 10 жена на руководећим позицијама у 2022. години и 14 жена у 2021. години, наводи се у извештају ДИW-а, преноси Ројтерс.
„Позиција ЦЕО је нажалост и даље резервисана за мушкарце“, прокоментарисала је једна од ауторки извештаја Вирџинија Зондергелд.
У управним одборима компанија је забележен супротан тренд пошто је заступљеност жена у овим телима била 17,5 одсто у 2023. години и порасла у односу на 2022. годину када је била 15,6 одсто.
Студија је показала да 44 одсто немачких фирми нема жене у управним одборима, 40 одсто компанија једну жену, док само 16 одсто фирми има две или више жена у управним одборима.
Суштина је да су жене и надаље недовољно заступљене у немачком бизнису, закључује се у студији.
Godišnja stopa inflacije u Velikoj Britaniji u decembru porasla na četiri odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Све мање жена на руководећим позицијама немачких компанија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.