Žestok zemljotres pogodio Japan

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2016, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestok zemljotres pogodio Japan

Zemljotres jačine 7,3 stepeni Rihterove skale pogodio je Japan, a zvaničnici su izdali upozorenje na cunami, javili su svetski mediji.

Epicentar potresa je bio u prefekturi Fukušima, na 67 kilometara od grada Ivaki, a izdato je upozorenje na talas cunamija koji bi mogao da bude visok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tri metra.

U upozorenju je navedeno da se radi o "morotresu" uz napomenu da samo takva vrsta potresa može da izazove cunamije.

Dodaje se i da mali, lokalni talasi mogu da nastanu zbog potresa jačine od 6,8 stepeni, a veliki, regionalni i okenanski kod potresa snage iznad 8 stepeni Rihterove skale.

Meteorološki centar Japana je saopštio da je moguć nalet cunamija "u svakom trenutku".

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Zemljotres u Japanu,   Cunami u Japanu

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fukušima: Havarija u nuklearnoj elektrani posle potresa

Izvor: B92, 22.Nov.2016, 00:58

Rashladni sistem u trećem reaktoru oštećene nuklearne elektrane Fukušima je prestao da radi posle zemljotresa u Japanu...Kako prenose svetski mediji, neposredna opasnost ne postoji sve dok je dovoljno vode u sistemu...Zvaničnici su saopštili da je do uzbune došlo pošto je prestala cirkulacija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.