NOVI POTRESI U KRAJSTČERČU, JEDAN POGINUO, 45 POVREĐENO

Izvor: Kurir, 14.Jun.2011, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI POTRESI U KRAJSTČERČU, JEDAN POGINUO, 45 POVREĐENO

KRAJSTČERČ - Novi potresi pogodili su danas novozelandski grad Krajstčerč, posle jučerašnjeg zemljotresa jačine 5,2 stepena, u kojem je poginula jedna osoba, a 45 ih je povređeno, navele su lokalne vlasti.

Tokom noći više od 20.000 domova nije imalo struju, a brojne stanovnike probudio je zemljotres jačine 4,7 stepeni.

"Grad je proveo veoma tešku noć", rekao je gradonačelnik Bob Parker za lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << radio. Danas je saopšteno da je u jučerašnjem zemljotresu poginuo jedan penzioner u Domu za stara lica, ali njegove godine, niti okolnosti smrti nisu precizirane.

Broj povređeih je porastao na 45, ali su sada još samo dve osobe na bolničkom lečenju.

Škole su i danas zatvorene, stanovnici delova grada koji su najviše oštećeni u zemljotresu počeli su da raščišćavaju ruševine, a lokalna kompanija za snadbevanje električnom energijom najavila je da će dotok struje biti uspostavljen do kraja dana.

Februarski zemljotres u Krajstčerču imao je magnitudu od 6,3 stepena i odneo je 181 ljudski život. Kao i taj potres, i jučerašnji je imao plitak epicentar - na oko 10 kilometara dubine.

U centralnoj "crvenoj" zoni Krajstčerča, veliki februarski zemljotres oštetio je više od 80 odsto građevina, od čega 700 zgrada ne može da se spasi.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres u Indoneziji

Izvor: RTV Pink, 14.Jun.2011

Novi potresi u Krajstčerču, jedan poginuo, 45 povređeno. . . Novi potresi pogodili su danas novozelandski grad Krajstčerč, posle jučerašnjeg zemljotresa jačine 5,2 stepena, u kojem je poginula jedna osoba, a 45 ih je povređeno, navele su lokalne vlasti. .

Nastavak na RTV Pink...

Novi potresi u Krajstčerču

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2011

KRAJSTČERČ - Novi potresi pogodili su danas novozelandski grad Krajstčerč, poslije jučerašnjeg zemljotresa jačine 5,2 stepena, u kojem je poginula jedna osoba, a 45 ih je povređeno, navele su lokalne vlasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Novi potresi u Krajstčerču

Izvor: Glas javnosti, 15.Jun.2011, 07:14

KRAJSTČERČ - Novi potresi pogodili su novozelandski grad Krajstčerč, posle jučerašnjeg zemljotresa jačine 5,2 stepena, u kojem je poginula jedna osoba, a 45 ih je povređeno, navele su lokalne vlasti...Tokom noći više od 20.000 domova nije imalo struju, a brojne stanovnike probudio je zemljotres...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.