Izvor: RTS, 06.Feb.2023, 10:47

Zemljotres uništio zamak u Gazijantepu star 2.200 godina

Tvrđava u Gazijantepu, koja je pod zaštitom Uneska, teško je oštećana u razornom zemljotresu u Turskoj. Urušili su se bastioni na istočnom, južnom i jugoistočnom delu zamka, kao i potporni zid.
Zemljotres jačine 7,9 jedinica Rihtera pogodio je Tursku u blizini granice sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sirijom. Život je izgubilo više od 500 osoba.

Brojne zgrade su se urušile, a veliku štetu pretrpeo je i zamak Gazijantep. Urušili su se bastioni na istočnom, južnom i jugoistočnom delu zamka, kao i potporni zid.
Ovo utvrđenje izgrađeno je tokom Rimskog carstva, a rekonstruisano je tokom Otomanskog carstva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razorni zemljotres u Turskoj srušio zamak pod zaštitom Uneska, star 15 vekova (VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 06.Feb.2023

Delovi dvorca Gaziantep, koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine, uništeni su u zemljotresu, a njegovi delovi razbacani po putu

Nastavak na 24sedam.rs...

Zemljotres uništio zamak u Gazijantepu star 2200 godina (VIDEO)

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 06.Feb.2023

TURSKA – Tvrđava u Gazijantepu, koja je pod zaštitom Uneska, teško je oštećana u razornom zemljotresu u Turskoj. Urušili su se bastioni na istočnom, južnom i jugoistočnom delu zamka, kao i potporni zid. Zemljotres jačine 7,9 jedinica Rihtera pogodio je Tursku u blizini granice sa Sirijom....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.