Zemljotres u Tuzli osetio se do Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2019, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Tuzli osetio se do Novog Sada

Zemljotres jačine 4,3 stepena Rihterove skale pogodio je jutros nešto posle devet sati područje između Srebrenika i Tuzle, javlja klix.ba.

Navodi se da je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) saopštio da je potres bio na dubini od dva kilometara, a stanovnici Tuzle javljaju ovom portalu da su se zgrade tresle 5-10 sekundi.

Podrhtavanje tla osetilo se i u okolnim gradovima, od Srebrenika, Gračanice, Lukavca do Brčkog. Kako javlja jedan od čitalaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << portala, potres je pratio neobičan gromoglasan tutanj, a podrhtavanje tla bilo je dugo i snažno. Na višim spratovima zgrada zaljuljali su se lusteri.

Prema svedočenjima na stranici EMSC, potres se osetio i u Novom Sadu i Banjoj Luci.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.