Izvor: Beta, 21.Jul.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Tuzli magnitude od 4,2 stepena po Rihteru

Zemljotres magnitude 4,2 stepena po Richteru pogodio je jutros nešto posle 9.00 sati područje sedam kilometara od Mramora, izmedju Srebrenika i Tuzle, objavio je portal klix.ba.Kako je navedeno je na sajtu Evromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), potres intenziteta 4 stepena po Merkalijevoj skali desio se na dubini od 10 kilometara. Stanovnici Tuzle su portalu klix.ba javili da su se zgrade tresle 5-10 sekundi, a podrhtavanje tla se osetilo i u okolnim gradovima, od Srebrenika, Gračanice, Lukavca do Brčkog.Kako javlja jedan od čitalaca portala, potres je pratio neobičan gromoglasan tutanj, a podrhtavanje tla bilo je dugo i snažno. Na višim spratovima zgrada zaljuljali su se lusteri i drugi viseći objekti.Prema svedočenjima na stranici EMSC-a, potres se osetio i u Banjoj Luci, kao i u Šidu, Bačkoj Palanci i oko 120 kilometara udaljenom Novom Sadu.Policiji i civilnoj zaštiti Tuzlanskog kantona nije prijavljena materijalna šteta.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jak zemljotres zabilježen u blizini Tuzle, osjetio se i do Novog Sada

Izvor: SandzakPress.net, 21.Jul.2019

Zemljotres magnitude 4,2 stepena po Richteru pogodio je jutros nešto iza 9 sati područje 7 km od Mramora, između Srebrenika i Tuzle. Kako javlja Euromediteranski seizmološki centar (EMSC), potres intenziteta 4 stepena po Merkalijevoj skali desio se na dubini od 10 kilometara. Stanovnici Tuzle nam...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.