Zemljotres u Pakistanu

Izvor: RTS, 12.Okt.2013, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Pakistanu

Pakistansku provinciju Baludžistan pogodio zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale. Za sada nema izveštaja o mogućim žrtvama ili materijalnoj šteti.

Zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale pogodio je jugozapad Pakistana, a potres se osetio i u pojedinim područjima koja su prošlog meseca razorena u katastrofalnom zemljotresu, saopštila je meteorološka služba te zemlje.

Potres >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bio na dubini od 10 kilometara, s epicentrom 80 kilometara jugozapadno od grada Kuzdar u provinciji Baludžistan, rekao je meteorolog Tausef Alam.

Za sada nema izveštaja o mogućim žrtvama ili materijalnoj šteti, prenela je agencija AFP.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni razorio je pošlog meseca nekoliko pakistanskih područja, uključujući grad Avaran u kojem se i danas osetio potres. Tada je poginulo najmanje 376 osoba, dok je bez krova nad glavom ostalo oko 100.000 ljudi.

Taj zemljotres je bio najsmrtonosniji od katastrofalnog potresa u Kašmiru 2005. kada je poginulo 73.000 ljudi.

Jugozapadni Baludžistan je najveća pakistanska provincija za koju se veruje da poseduje velike rezerve nafte i gasa, ali je i dalje veoma siromašna, s velikom političkom nestabilnošću.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.