Zemljotres u Kongu, poginula dva deteta i policajac

Izvor: Blic, 07.Avg.2015, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Kongu, poginula dva deteta i policajac

Zemljotres jačine 5,6 stepeni Rihterove skale pogodio je istočni deo Demokratske Republike Kongo, gde je poginulo dvoje dece i policajac, a strahuje se da bi moglo doći do erupcije obližnjeg vulkana, izjavili su danas državni zvaničnici.

Američka Agencija za geološka istraživanja navela je da je epicentar potresa bio 40 kilometara sjeverno od grada Bukavu, nedaleko od granice sa Ruandom.

Dvoje dece je poginulo u kući u Bukavuu, a policajac je stradao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nedaleko od aerodroma.

Izvori iz bolnice u Bukavuu navode da su u medicinskim centrima smešteni povređeni i da broj poginulih, možda, nije konačan.

Nema izveštaja o znatnijoj šteti na zgradama.

Vlada je saopštila da će tim vulkanologa provjeriti eventualne promene nedaleko od vulkana Njiragongo, koji je najaktivniji u Africi.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U potresu poginulo dvoje djece i policajac u Kongu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2015

GOMA - Zemljotres jačine 5,6 stepeni Rihterove skale pogodio je istočni dio Demokratske Republike Kongo, gdje je poginulo dvoje djece i policajac, a strahuje se da bi moglo doći do erupcije obližnjeg vulkana, izjavili su državni zvaničnici...Američka agencija za geološka istraživanja navela...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.