Zemljotres u Japanu

Izvor: B92, 01.Jan.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Japanu

Tokio -- Jak zemljotres potresao je danas Japan i osetio se i u prestonici Tokiju. Nije izdato upozorenje na cunami, saopštila je Japanska meteorološka agencija.

Potres od četiri stepena po Japanskoj skali koja ima ukupno sedam stepeni, dogodio se u 14.28 sati po lokalnom vremenu (6.28sati po centralnoevropskom vremenu), javio je AFP.

Epicentar je bio blizu ostrva Torišima, na oko 560 kilometara južno od Tokija, na dubini od 370 kilometara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U zemljotresu nema žrtava, prema prvim informacijama.

Prošle godine 11. marta Japan je pogodio težak zemljotres jačine devet stepeni koji je izazvao ogroman cunami i niz havarija u nuklearnoj centrali Fukušima. Oko 20.000 ljudi je poginulo ili se vode kao nestali u toj katastrofi, podsetio je radio Slobodna Evropa.
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Zemljotres u Japanu,   Cunami u Japanu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.