Premijerka nastavila uživo obraćanje uprkos zemljotresu VIDEO

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 08:58

Premijerka nastavila uživo obraćanje uprkos zemljotresu VIDEO

U vreme kada je zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio Velington, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern uživo je davala intervju televiziji Njuzhab.

Kamera je tako zabeležila njenu reakciju tokom potresa.

Ona je prekinula voditelja Rajana Bridža i objasnila šta se upravo dešava u zgradi parlamenta u Velingtonu, u kojoj se nalazila, prenosi AP.

"Čini se da imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemljotres, Rajane. Dobro se drma, vidite stvari koje se tresu iza mene", rekla je iznenađena Ardern, koja se potom brzo sabrala i nastavila intervju.

Rekla je da je na sigurnom mestu i da iznad nje nema visećih reflektora, s obzirom na to da je bila u jednoj kongresnoj sali.

Ardern, koja je uspešno predvodila borbu protiv korona virusa na Novom Zelandu, izjavila je kasnije da joj je u trenutku kada je osetila zemljotres kroz glavu prošla misao: "Da li se šališ?"

Zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio je područje Velingtona sinoć oko 20 sati po našem vremenu, a epicentar se nalazio oko 90 kilometara severno od grada.

Zemljotres se osetio širom zemlje, ali za sada nema informacija o povređenima ili materijalnoj šteti.

Novi Zeland leži na Vatrenom prstenu, velikom prstenastom području oko Pacifika koje karakteriše velika sezimološka i vulkanska aktivnost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.