Zemljotres protresao Srbiju

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2015, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres protresao Srbiju

U čitavoj Srbiji večeras se osetio zemljotres, magnitude 4,6 Rihtera, s epicentrom 19 kilometara južno od Valjeva.

Potres se dogodio večeras u 21.47, na dubini od pet kilometara, trajao je 26 sekundi. Najviše se osetio u zapadnoj Srbiji.

U gradskoj Službi za obaveštavanje i uzbunjivanje potvrdili su da se osetio zemljotres. Oko 21.47 zatresli su se Beograd, Novi Sad, Valjevo, Užice i Kosjerić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Kako javlja dopisnik RTS-a iz Požege, u Kosjeriću ima naprsnuća na objektima starije gradnje. Zemljotres se osetio i u Valjevu gde je uznemirio građane. Za sada nema informacija o štetama na objektima.

Na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda objavljeno je da je u 21:47 časova po lokalnom vremenu registrovan zemljotres magnitude 4.6 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Kosjerić. Intezitet u epicentru procenjen je na V stepena Merkalijeve skale.

Potresi ovakvog inteziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, navodi Republički seizmološki zavod. Od zemljotresa te magnitude moguća su oštećenja na objektima kao što su rušenje dimnjaka i crepova i pojava manjih pukotina na nosećim zidovima.

Za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima kod kosjerića, izjavio je večeras predsednik opštine Milijan Stojanić.

"Zemljotres je bio jakog intenziteta, trajao je oko 30 sekundi i prethodio mu je jak prasak pre udara. Za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima, ali smo odmah smo aktivirali Štab za vanredne situacije, policiju i vatrogasce, pa ćemo više informacija u toku narednog dana", rekao je Stojanić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.