Zemljotres pogodio Severnu Koreju, nije nuklearni test

Izvor: B92, 12.Jul.2017, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres pogodio Severnu Koreju, "nije nuklearni test"

Pjongjang -- Pentagon je saopštio da zemljotres jačine 5,8 stepeni Rihterove skale, koji je pogodio Severnu Koreju, verovatno nije uzrokovan nuklearnim testom.

Portparol Pentagona major Džejmi Dejvis rekao je da rani pokazatelji ukazuju na to da zemljotres nije izazvao nuklearni test Severne Koreje, imajući u vidu dubinu i lokaciju zemljotresa, dodavši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će Pentagon nastaviti da ispituje seizmičku aktivnost, prenosi Rojters.

Seizmolog Seizmičkog topografskog instituta SAD Džuli Daton rekla je da je zemljotres ove jačine neobičan za to područje i da je poslednji takav zemljotres zabeležen 1994. godine.

Datonova kaže da ništa ne ukazuje da su zemljotres prouzrokovali ljudi.

Svi nuklearni testovi Severne Koreje sprovedeni su na površini, nikada pod zemljom.

Epicentar zemljotresa je 560 kilometara ispod morskog tla i verovatno nije prouzrokovao štetu, prenosi Rojters.

Epicentar se takođe nalazio i 200 kilometara južno od ruske luke Nahodke, prenosi TAS S.

Za sada nema izveštaja o žrtvama, a nije izdato upozorenje za cunami.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZEMLJOTRES U SEVERNOJ KOREJI Epicentar nadomak obale, u Japanskom moru

Izvor: Blic, 12.Jul.2017

Zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale pogodio je Severnu Koreju, dok je epicentar bio nadomak obale te zemlje u Japanskom moru, saopštio je Geološki topografski institut SAD...Epicentar zemljotresa je 560 kilometara ispod morskog tla i verovatno nije prouzrokovao štetu, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.