Zemljotres pogodio Fukušimu

Izvor: S media, 10.Okt.2011, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres pogodio Fukušimu

Japansku prefekturu Fukušima danas pogodio zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale. Japanska Meteorološka agencija saopštila je da se ne očekuje cunami.

Zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale pogodio je danas japansku prefekturu Fukušima, ali nema izveštaja o povređenima niti materijalnoj šteti, niti je izdato >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << upozorenje na cunami.

Situacija u nuklearnoj centrali "Fukušima Daići", koja je oštećena u zemljotresu i cunamiju u martu, ostala je stabilna, saopštio je operater TEPCO.

Snažan zemljotres pogodio Argentinu

Zemljotres 5,1 stepeni u Rumuniji, potresi i u Bugarskoj

Slabiji zemljotres sinoć kod Užica

"Ne vidimo nikakve nove abnormalnosti", rekao je portparol komanije.

Epicentar zemljotresa, koji se osetio u 11.45 sati po lokalnom vremenu (2.45 po zapadnoevropskom), bio je na dubini od 30,2 kilometara, ispod Pacifičkog okeana, kod obale Fukušime na severu Japana, saopštila je Američka geološka služba.

Japanska Meteorološka agencija saopštila je da se ne očekuje cunami, preneo je AFP.

Zemljotres je blago potresao nebodere u Tokiju, oko 245 kilometara od epicentra.

U zemljotresu jačine devet stepeni i cunamiju, 11. marta, poginulo je oko 20.000 ljudi i oštećeni su sistemi hlađena u nuklearci u Fukušimi, zbog čega je evakuisano više desetina hiljada stanovnika okolnih oblasti.

Od tada je Japan potresalo više snažnih zemljotresa.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.