Zemljotres oštetio 100 kuća

Izvor: Studio B, 08.Mar.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres oštetio 100 kuća

Na oko 100 kuća u Ražani i Mrčiću, gde je bio epicentar sinoćnjeg zemljotresa popucali su zidovi i pali plafoni, a nekoliko porodica sa malom decom moraće da se iseli, izjavio je predsednik opštine Milijan Stojanić.

Zemljotres magnitude 4,6 Rihterove skale registrovan je u regionu Kosjerća, a osetio se širom Srbije. Potres se desio u 21.47h. Intezitet u epicentru procenjen je na V stepena Merkalijeve skale. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Noćas u 01.21 časova po registrovan je novi protest magnitude 2,5 jedinica Rihterove skale. Intenzitet zemljotresa u epicentru procenjen je na tri-četiri stepena Merkalijeve skale.

Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić kaže da je u zemljotresu koji je sinoć zahvatio region te opštine oštećeno 100 kuća.

"Na oko 100 kuća u Ražani i Mrčiću, gde je bio epicentar sinoćnjeg zemljotresa popucali su zidovi i pali plafoni, a nekoliko porodica sa malom decom moraće da se iseli", izjavio je Stojanić.

"Krizni štab je jutros zasedao i doneta je odluka da komisije za utvrđivanje štete obiđu sva domaćinstva, tako da ćemo prvu procenu štete imati do kraja dana. Do nekih mesta u kosjerićkoj opštini zbog velikog snega ne može da se priđe. Putari su na terenu i raščišćavaju sneg, kako bi ekipe za procenu štete mogle da priđu", rekao je Stojanić. 

Vlada Srbije će pomoći opštini Kosjerić koju je pogodio zemljotres, a prva procena štete biće poznata već sutra, rekao je ministar za vanredne situacije Velimir Ilić.

On je rekao da na sreću niko nije povređen i dodao da se očekuje intenziviranje klizišta zbog topljenja snega, koji je u okolini Kosjerića napadao više od 70 centimetara.

Ilić se danas uputio u Lebane gde su, kako kaže, klizišta oštetila više objekata, a pojedini državni putevi drugog reda su u prekidu zbog odrona.

"Slična situacija je i u Trgovištu, a najgore je trenutno u Vladičinom Hanu, gde su krenula dva ogromana klizišta", istakao je Ilić dodajući da će na prvoj idućoj sednici vlade biti razmotreno stanje u tim opštinama.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.