Izvor: RTS, 01.Jul.2020, 15:44

Zemljotres na severu Turske, građani u panici napustili svoje domove

Zemljotres, koji je prema preliminarnim podacima, bio jačine 5,5 jediinca Rihtera potresao je sever Turske.
Još nema inforacija o šteti i mogućim žratavama, sem da su građani izleteli iz svojih domova na ulicu, navodi AP.
Epicentar zemljotresa bio je u gradu Saruhanli, u provinciji Manisa, na dubini od devet kilometara, saopštila je vladina uprava za vanredne situacije i katastrofe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Informativni kanal Haber Turk objavio je da se zemljotres osetio i u oblastima kod Izmira, Ajdina i Mugle.
Gradonačelnik Besim Dutlulu rekao je da su građani u panici napustili svoje domove, ali da, koliko su obavešteni, nije bilo povređenih.
Potres je usledio je samo dan posle prethodnog od 5,4 jedinica, koji je pogodio istočnu provinciju Van, na granici sa Iranom, a tom prilikom je lakše povređeno petoro ljudi.
U Turskoj se ukrštaju dve velika raseda, zbog čega su česti zemljotresi na toj teritoriji. U zemljotresu 1999. godine, jačine 7,4 jedninica, poginulo je više d 17.000 ljudi u severozapadnom delu zemlje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.