Zemljotres na Ostrvu! Padaju svi rekordi Čempionšipa - Vulvsi kradu Liverpulu igrača i keširaju 25.000.000!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2016, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres na Ostrvu! Padaju svi rekordi Čempionšipa - Vulvsi kradu Liverpulu igrača i keširaju 25.000.000!

U Benfiki slavlje, jer su dobili veliki novac za mladog vezistu...

Pre nepunih nedelju dana Vulverhempton Vonderersi dobili su novog vlasnika, 41. najbogatijeg biznismena Kine Gua Guangčanga, u transakciji vrednoj 35.000.000 evra. Odmah pošto su Vulvsi dobili nove vlasnike stiglo je saopštenje u kojem se navodi da će klub stremiti ka što bržem povratku u Premijer ligu, kao i da će potpuna rekonstrukcija tima početi od temelja. I tako je stvarno počelo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Samo nekoliko dana po ozvaničenju posla Ostvom se brzinom svetlosti proširila informacija da Vulvsi u narednim danima dobijaju prvo, bombastično pojačanje, koje će pomeriti granice dosadašnjeg poslovanja popularnih Vukova. U pitanju je donedavna velika želja Liverpula, Benfikin Brazilac Taliska, za kojeg će član Čempionšipa iskeširati neverovatnih 25.000.000 evra i oboriti apsolutno sve klupske i rekorde druge lige Engleske!

Ugledna portugalska A Bola tvrdi da je ovu vest dobila iz prve ruke, kao i da su iz redova Vulverhemptona poručili da su već obezbedili radnu dozvolu za 22-godišnjeg brazilskog univerzalca u ofanzivi.

PRATITE DEŠAVANJA SA TRANSFER PIJACE

Taliska se prethodnih nedelja dovodio u najozbiljniju vezu sa Liverpulom, ali su pregovori sa Benfikom bili nategnuti jer nije bilo dogovora oko obeštećenja. Međutim, za novog vlasnika Narandžastih nije bio problem da u cugu izvadi 25.000.000 evra i učini Talisku ne samo najplaćenijim igračem u klupskoj, već i u istoriji Čempionšipa. Inače, dosadašnji rekord Lige držao je Džordan Rouds, koji je zimus prešao iz Blekburna u Midlzbro za gotovo 12.000.000 evra. Samo u Vulverhemptonu najviše je bio plaćen štoper Rodžer Džonson, koji je iz Birmingema leta 2011. godine prešao u Vulvse za 8.000.000 evra. Dakle, za tri puta manju sumu novca nego što će Taliska biti plaćen.

Ali, to nije sve. U paketu sa Taliskom Vulverhempton planira da uzme i Benfikin dvojac Elder Kosta (krilni napadač) - Pele (vezista), koji će doći na jednogodišnju pozajmicu.

Taliska je od dolaska u Benfiku iz Bahije 2014. godine odigrao 52 utakmice i postigao je 14 golova. Njegovo ime povezivalo se i sa brojnim klubovima iz Kine, ali je Brazilac želeo da karijeru nastavi u Evropi. To mu se i ostvarilo.

Jedan od ključnih ljudi koji je učestvovao u pregovorima između starog i novih vlasnika Vulvsa, Džef Ši poručio je da će kompanija Fosun Internešnal ulagati još minimum 25.000.000 do 35.000.000 evra u transfere i da tu neće biti kraj investicijama.

Ne treba da zaboravimo da napomenemo da su Vulvsi prošlu sezonu završili na 14. poziciji.

Sve informacije vezane za aktuelni prelazni rok možete pročitati u našem SPECIJALU, ili klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016".

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.