Zemljotres magnitude 7,7 zabeležen između Kube i Jamajke

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2020, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres magnitude 7,7 zabeležen između Kube i Jamajke

Snažan zemljotres magnitude 7,7 pogodio je večeras prostor južno od Kube i severozapadno od Jamajke, saopštio je američki Geološki institut.

Centar zemljotresa bio je 139 kilometara severozapadno od Montego Beja na Jamajci i 140 kilometara zapadno od Nikera, na Kubi. Zabeležen je u 2.10 po lokalnom vremenu (20.10 po centralnoevropskom vremenu) a epicentar je bio relativno plitak na dubini od deset kilometara.

Za sada nema izveštaja o šteti ili povredama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Proglašena je uzbuna zbog opasnosti od cunamija na karipskim ostrvima.

Zemljotres se snažno osetio u Santjagu najvećem gradu na krajnjem istoku Kube, rekla je Belkis Herero, koja radi u Katoličkom kulturnom centru u centru tog grada.

Rekla je da se osećalo da je potres vrlo jak ali da nema vidljive štete u centru grada.

Potres je takođe pogodio Kajmanska ostrva, gde su popucali putevi i kanalizacione cevi, ali za sada nema prijava o mrtvim ii povređenim niti o većoj materijalnoj šteti.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.