Izvor: Radio 021, 17.Apr.2021, 21:34

Zemljotres kod ostrva Kos

U blizini grupe grčkih ostrva Dodekanez večeras u 20:08h registrovan je zemljotres jačine 4,9 stepeni.

Epicentar zemljotresa zabeležen je na dubini od dva kilometra, 42 kilometra jugoistočno od ostrva Kos i 174 kilometra južno od turskog grada Ajdina, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Stanovnici ostrva Kos napisali su na stranicama EMSC da su osetili kratko podrhtavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tla.

Treslo se i na turskoj obali, posvedočili su stanovnici Ajdina.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO TAJVAN: Ljuljale se zgrade u Tajpeju, Vatreni prsten Pacifika zadaje nove udarce!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 17:05

Mnogi su taman otišli na spavanje, a onda je krenulo sve da podrhtava..Zemljotres magnitude 5.8 stepeni pogodio je Tajvan, podrhtavanje se osetilo i u glavnom gradu ostrva Tajpeju...Ostrvo je relativno često pod udarima zemljotresa, jer se Tajvan nalazi u blizini takozvanog Vatrenog prstena - velikog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.