Izvor: Radio 021, 30.Avg.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres kod Tuzle osetio se i u Novom Sadu

Zemljotres koji se oko 15 časova dogodio kod Tuzle u Bosni i Hercegovini, snage magnitude od oko 4,7-4,9 Rihtera, osetio se i u Novom Sadu.

Kako su za 021.rs ispričali mnogobrojni građani Limana, Novog naselja, Detelinare, Futoga i drugih delova grada, zgrade su se zatresle, a nemali broj ljudi i u prizemnim kućama je osetio podrhtavanje.

"Čula sam neko pucketanje, a onda i videla da se luster ljulja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što me je iznenadilo, ali sam odmah shvatila i da je u pitanju zemljores", kaže jedna Novosađanka.

Građani su naveli i da je udar zemljotresa trajao oko desetak sekundi.

Podaci sa sajta Republičkog seizmološkog zavoda pokazuju da je bio zemljitres, što je zabeležila i merna stanica na Fruškoj gori.

Kako prenose mediji iz BiH, zemljotres je zabeležen šest kilometara od Mramora, kod Tuzle. Registrovan je na dubini od pet kilometara.

Zemljotres se osetio i u Sarajevu, a registrovan je na udaljenosti od 91 kilometar, podaci su Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Podsetimo da se i pre mesec dana u Novom Sadu  osetio zemljotres koji se dogodio na granici Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ponovo zemljotres kod Tuzle koji su osetili i Novosađani

Izvor: NoviSad.com, 30.Avg.2019

Zemljotres koji se oko 15 časova dogodio kod Tuzle u Bosni i Hercegovini, snage magnitude od oko 4,7-4,8 Rihtera, osetio se i u Novom Sadu i u Beogradu..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.