Zemljotres kod Kuršumlije

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres kod Kuršumlije

Zemljotres jačine 2,7 stepeni Rihterove skale registrovan je jutros u 04.56 časova u regionu Kuršumlije, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda. Intenzitet zemljotresa u epicentru procenjen je na tri do četiri stepena Merkalijeve skale.

Ovo je treći zemljotres koji je pogodio Srbiju u protekla tri dana. Najpre je preksinoć Prijepolje bilo prvo "na udaru", kada je zemljotres jačine tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stepena Rihterove skale registrovan na tom području nešto pre ponoći. Nakon toga, juče ujutru je zemljotres jačine 2,4 stepena "uzdrmao" Novi Pazar, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Prema rečima seizmologa, zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti. Od početka godine u našem regionu zabeleženo je 1.250 zemljotresa, od kojih oko 400 u Srbiji.

- Poslednji zemljotresi na području Kopaonika predstavljaju uobičajenu seizmološku aktivnost - rekao je za "Blic" Branko Dragičević, zamenik direktora Republičkog seizmološkog zavoda. Takođe, nisu nagoveštaj neke jače seizmološke aktivnosti u neposrednoj budućnosti. - Podrhtavanje tla ovog stepena ne oseti se čulima. Registruju ga samo merni instrumenti - rekao je Dragičević.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.