Zemljotres jačine 6,4 stepeni pogodio Čile

Izvor: Beta, 21.Sep.2021, 19:15

Zemljotres jačine 6,4 stepeni pogodio Čile

Zemljotres jačine 6,4 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas centralni deo Čilea, i za sada nema izveštaja o potencijalnoj materijalnoj šteti ili žrtvama.Američki Institut za geofiziku (USGS) saopštio je da je epicentar zemljotresa bio oko 80 kilometara severozapadno od grada Arauko.Očevici su preneli sa su visoke zgrade veoma ljuljale posle potresa koji se dogodio u 10.14 po lokalnom vremenu.Čile se nalazi na "vatrenom pojasu Pacifika", zoni s velikim seizmičkim aktivnosti. Tu zemlju su poslednjih nekoliko godina pogodili razorni zemljotresi.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SNAŽAN ZEMLJOTRES KOD MELBURNA: Tresle se zgrade, stanovnici panično izletali iz kuća

Izvor: Kurir, 22.Sep.2021, 07:48

Zemljotres magnitude 5,8 pogodio je danas jugoistočnu Australiju u oblasti oko Melburna, javio je američki geološki institut (USGS), a scene paničnih stanovnika kako izleću iz kuća prenete su preko društvenih mreža.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.