Iran: Jak zemljotres, 5 mrtvih

Izvor: B92, 05.Dec.2012, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Jak zemljotres, 5 mrtvih

Teheran -- Najmanje pet osoba je poginulo, a 12 povređeno u zemljotresu jačine 5,5 stepeni Rihterove skale koji je pogodio istočni Iran, saopštili su lokalni zvaničnici.

Epicentar potresa, koji se dogodio blizu granice sa Avganistanom, bio je 25 kilometara od Zohana, gradića u provinciji Južni Korasan, saopštio je Seizmološki centar u Teheranu.

Američki geološki zavod je izvorno saopštio da je zemljotres bio jačine šest stepena po Rihteru, prenele su agencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema rečima jednog lokalnog zvaničnika, zemljotres je oštetio više zgrada i izazvao prekid struje i telefonskih linija.

Agencija Fars je izvestila da je zemljotres izazvao paniku među žiteljima prestonice Birdžanda koji su istrčali iz svojih domova.

Iako umerene jačine zemljotresi u Iranu su u prošlosti odnosili na hiljade života, pogadjajući područja gde su kuće često gradjene od blata. U zemljotresu jačine 6,6 stepeni po Rihteru koji je 2003. sravnio istorijski grad Bam na jugoistoku zemlje poginulo je oko 26.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jak zemljotres pogodio Iran

Izvor: Akter, 05.Dec.2012

Zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale pogodio je danas istočni Iran, saopštio je američki Centar za geološka istraživanja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.