Zemljotres jačine 5,8 stepeni pogodio Avganistan

Izvor: Blic, 29.Dec.2012, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres jačine 5,8 stepeni pogodio Avganistan

Zemljotres jačine 5,8 stepeni Rihterove skale pogodio je večeras avganistansku oblast Hindu Kuš, a potres se osetio i u Kabulu i nekim delovima Pakistana, saopštio je američki Centar za geološka istraživanja.

Centar potresa bio je na dubini od 115 kilometara i na udaljenosti od oko 140 kilometara severno od avganistanskog istočnog grada Džalalabada i 130 kilometara od Čitrala u susednom Pakistanu.

Za sada nema podataka o žrtvama i šteti, iako se potres >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osetio i u Kabulu, udaljenom 180 kilometara, kao i u severozapadnom Pakistanu i glavnom gradu te zemlje, Islamabadu.

Sever Avganistana često pogađaju zemljotresi, naročito planinsku oblast Hindu Kuš, koja leži blizu tačke sudaranja evroazijske i indijske tektonske ploče.

Dva zemljotresa u ovom regionu u junu su izazvala klizišta, u kojima je poginulo najmanje 75 ljudi.

Povezane vesti: Potres na obali zapadne Turske Zemljotres jačine 6,3 Rihtera pogodio obalu Kaliforniju Snažan zemljotres u Indoneziji, bez upozorenja na cunami Na Filipinima posle tajfuna, zemljotres Slabiji zemljotres kod Ulcinja

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.