Zemljotres jačine 4,3 Rihtera registrovan sjeverozapadno od Nikšića

Izvor: VOA, 02.Apr.2024, 23:37

Zemljotres jačine 4,3 Rihtera registrovan sjeverozapadno od Nikšića

Podgorica — Crnogorski Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da je u utorak registrovao zemljotres jačine 4,3 stepena po Rihteru na području Čarađe, oko 30 kilometara sjeverozapadno od Nikšića Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio je da je zemljotres pogodio Crnu Goru u 21:07 sati po lokalnom vremenu, dok na sajtu crnogorskog zavoda piše da je registrovan zemljotres srednje jačine sa epicentrom na 4 kilometra zapadno od Čarađe, čija je jačina iznosila 4,3 stepena po Rihteru. "Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 kilometara", navode seizmolozi. Nema izvještaja o pričinjenoj šteti. Prema navodima Zavoda, “na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati manje materijalne štete u epicentralnom području”. Sredinom marta, zemljotres jačine 5,4 stepeni Rihtera pogodio je granično područje Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a osjetio se i u drugim državama u regionu. Taj zemljotres je napravio materijalnu štetu u nekoliko sela na Goliji, prenosi TVCG.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Opet se treslo u Crnoj Gori: Zemljotres jačine 4,6 stepeni u okolini Nikšića

Izvor: VOA, 03.Apr.2024, 15:19

PODGORICA — Crnogorski Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da je, u srijedu u 12 sati i 40 minuta, registrovao zemljotres jačine 4,6 stepena po Rihteru na području oko Nikšića, a osjetio se u većem dijelu Crne Gore. Iz Zavoda navode da je riječ o zemljotresu srednje jačine...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.