Zemljotres jačine 2,9 stepeni po Rihteru kod Stoca, osetio se i u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2022, 12:04

Zemljotres jačine 2,9 stepeni po Rihteru kod Stoca, osetio se i u Crnoj Gori

Zemljotres jačine 2,9 stepeni po Rihterovoj skali registrovan je na području Stoca u Bosni i Hercegovini, objavio je danas Evropski mediteranski seizmološki centar.

Potres je registrovan noćas u 00.12 časova na dubini od dva kilometra, prenela je Srna.

Epicentar zemljotresa bio je 19 kilometara istočno od Stoca i 47 kilometara jugoistočno od Mostara.

Zemljotres se osetio i u Crnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gori, saopštio je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju, preneo je RTCG.

Prema podacima Zavoda za seizmologiju, jačina zemljotresa iznosila je tri stepena po Rihterovoj skali.

Prema preliminarnim podacima, kako dodaje Zavod, epicentar ovog potresa registrovan je na dubini od šest kilometara.

"Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području", navodi Zavod za seizmologiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Snažan zemljotres pogodio Meksiko

Izvor: B92, 11.Dec.2022

Snažan zemljotres jačine 5,9 stepeni pogodio je danas meksički region Gerero, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar...Potresi su se osetili i u prestonici Meksiko sitiju, izjavili su žitelji glavnog grada za Rojters...Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama niti pričinjenoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.