Izvor: Blic, 03.Sep.2016, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemjotres jačine 5,6 stepeni Rihtera pogodio Oklahomu, nema povređenih

U zemljotresu magnitude 5,6 stepeni Rihterove skale sa epicentrom u američkoj saveznoj državi Oklahomi nije bilo povređenih, a pričinjena je materijalna šteta, saopštile su lokalne vlasti. To je najjači zemljotres koji je pogodio tu oblast godinama unazad.

Location map...aftershocks may occur https://t.co/EQVtXBpRx0 pic.twitter.com/WNt1iX7zzn

Američki geološki institut naveo je da je epicentar zemljotresa bio 15 kilometara od gradića Ponija, u kojem živi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko 2.000 stanovnika, a potres se osetio u sedam susednih država, od Teksasa na jugu do Ajove u centralnom delu zemlje, na dubini od 6,6 kilometara.

Prema rečima gradonačelnika Ponija, niko od stanovnika nije povređen, a pričinjena je materijalna šteta na zgradama i infrastrukturi.

Guvernerka Oklahome Meri Falin napisala je na Tviteru da su vlasti procenile štetu na mostovima i drugim infrastrukturnim objektima, kao i da nema informacija da li je zemljotres izazvalo vađenje nafte i gasa hidrauličkim bušenjem u susednom Osejdžu.

Tehnika hidrauličkog bušenja sastoji se u razbijanju stena mešavinom vode, peska i hemikalija, što dovodi do slabljenja rasednih linija i veće opasnosti od potresa.

Zvaničnici su saopštili da u dve nuklearne elektrane u Nebraski i Kanzasu gde se zemljotres takođe osetio, nije bilo oštećenja na postrojenjima i da nema pretnje za javnost ili osoblje.

Zemljotres su osetili stanovnici Kanzas Sitija, Misurija, Arkanzasa, a TV Dalas je objavila da se zemljotres osetio i tamo.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nema povređenih u zemljotresu u Oklahomi

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2016

U zemljotresu magnitude 5,6 stepeni Rihterove skale sa epicentrom u američkoj saveznoj državi Oklahomi nije bilo povredjenih, a pričinjena je materijalna šteta, saopštile su lokalne vlasti...Američki geološki institut naveo je da je epicentar zemljotresa bio 15 kilometara od gradića Ponija, u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.