ZEMLJOTRES U ALBANIJI! Potres se osetio i u Severnoj Makedoniji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2023, 22:13

ZEMLJOTRES U ALBANIJI! Potres se osetio i u Severnoj Makedoniji!

Seizmološka opservatorija u Skoplju je saopštila da je epicentar zemljotresa bio 130 kilometara jugozapadno od glavnog grada Severne Makedonije.

Zemljotres jačine 3,9 stepeni Rihtera danas u 11.57 na području albanskog grada Elbasana, osetio se u Severnoj Makedoniji – u Prespi, Ohridu i okolini, javila je agencija MIA.

Seizmološka opservatorija u Skoplju je saopštila da je epicentar zemljotresa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio 130 kilometara jugozapadno od glavnog grada Severne Makedonije u oblasti Elbasana, magnitude tri do četiri po evropskoj makroseizmičkoj skali.

Po Evropsko-mediteranskom seizmološkom centru, zemljotres je bio na veoma maloj dubini od dva kilometra, sa epicentrom 23 kilometra istočno od Elbasana i 10 kilometara južno-jugoistočno od grada Libražda.

Zemljotres od 3,0 do 3,9 stepeni po Rihterovoj skali ljudi mogu da osete, ali veoma retko izaziva štetu. Godišnje se u svetu dogodi više od 100.000 takvih zemljotresa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.