ZEMLJOTRES! Gvardiola danas potpisao za Mančester Siti! Stiže i Mesi zbog Nejmara!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2015, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZEMLJOTRES! Gvardiola danas potpisao za Mančester Siti! Stiže i Mesi zbog Nejmara!

Tvrdi katalonski Mundo Deportivo pozivajući se na izvore bliske Bajernovom treneru, a bombastične vesti su lansirali i Marka i San

Brzinom munje se Evropom proširila vest plasirana iz Katalonije da je Pep Gavrdiola danas potpisao predugovor sa Mančester Sitijem na čijoj klupi će sedeti od naredne sezone! Gotovo u istom trenutku, britanski San je lansirao vest da Leo Mesi zapoečo pregovore sa Mančester Sigtijem.

Sprema se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalski zemljotres!

Mundo Deportivo koji je dobro obavešten kada su u pitanju dešavanja vezana za katalonski fudbal bez dvoumljenja tvrdi da je Gavrdiola danas potpisao ugovor sa Građanima koji će biti aktiviran na kraju sezone kada mu istekne saradanja sa Bajernom. Bavarci su u više navrata isticali da žele da zadrže Gvardiolu, ali je i sam Karl-Hajnc Rumenige istakao da niko u Minhenu ne zna kakvi su planovi katalonskog stručnjaka. Ipak, poslednjih dana se situacija promenila i iz Minhena su počeli da stžu prvi signali priznanja da Gvardiola može da ide. Rumenige je posle meča sa Hanoverom poručio da „u fudbalu postoje ciklusi“, „da igrači i treneri dolaze i odlaze“, i „da nijedan trener nije nezamenjiv“. Iz takvih reči mnogi su mogli da zaključe da se nešto sprema.

Još prošlog leta je Bild koji retko kada greši kada su ovakve svari u pitanju lansirao vest da će Gvardiola od narednog leta biti trener Mančester Siti. Produženje ugovora sa Manuelom Pelegrinijem je samo bila dimna zavesa Građana koji će se Čileancu odužiti masnim obeštećenjem na kraju sezone.

Potom je i Mundo Deportivo 7. oktobra najavio da bivši trener Barselone najverovatnije ide u Mančester, da bi danas plasirao informaciju kako je predugovor potpisan u popodnevnim časovima.

Želja Mančester Sitija da dovede Gvardiolu je poznata stvar već godinama. Pogotovo otkako su na visoke funkcije u klubu došli bivši Barselonini direktori Ćiki Begiristajn i Feran Sorijano koji su bili u odličnim odnosima sa Gavrdiolom tokom njegovog mandata na klupi Barse.

Detalji ugovora i cifre se ne pominju, ali Mundo Deportivo ne ostavlja dilemu da ćemo nod naredne sezone gledati Pepa na klupi Građana.

Međutim, to nije jedina bombastična vest koja je večeras odjeknula u Evropi. Ostrvski tabloid San (istina da je tabloid, ali tabloid koji ume da pogodi velike vesti) je ekskluzivno najavio poečtak pregovora Mančester Sitija i Lea Mesija čije dovođenje je takođe misija koja je poverena Sorijanu i Begiristajnu kada su došli.

Prema izvorima Sana, mesi je prošlog meseca ušao u sukob sa čelnicima Barselone koji su odbili da pričaju o produženju ugovora i istakli produženje saradnje sa Nejmarom kao prioritet u odnosu na Mesija. Argentinca je to naljutilo jer je očekivao više potšovanja od strane kluba. Barsa je odlučila da se poveti blindiranju Nejmara kojem je ponuđen novi ugovor vredan 15.000.000 evra godišnje što će ga učiniti četvrtim najplaćenijim igračem u Evropi. Inače, to je večeras potvrdila i Marka.

Mesi je zbog toga doneo odluku da otvori pregovore sa Mančester Sitijem koji mu je ponudio faraonski ugovor vredan 60.000.000 evra po sezoni! Pregovore su sa Mesijevim ocem započeli upravo Sorijano i Begiristajn. Novac nije problem za Građane, pogotovo što im se od narednog leta aktivira novi mega ugovor o TV pravima od kojeg će godišnje inkasirati blizu 200.000.000 evra.

Navodno je i Barselona spremna da prvi put sasluša ponudu za Mesija i otvori pregovore. Katalonci neće insistirati na otkupnoj klauzuli od 300.000.000 evra već će biti zadovoljni i sa 150.000.000 evra za svog najboljeg igrača svih vremena.

Do letnjeg prelaznog roka je ostalo još vremena, ali kada ovako veliki mediji u istoj večeri „naslone“ tri ovako velike vesti jednu na drugu, onda je definitivno da se nešto veliko valja iza brda.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.