Vuk Drašković: “Ravna gora” će doneti zemljotres

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2013, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Drašković: “Ravna gora” će doneti zemljotres

NAKON minuta ćutanja i odate počasti Aleksandru Tijaniću, u bioskopu Roda u utorak je pretpremijerno prikazana prva epizoda serije “Ravna gora”, koja na RTS počinje da se emituje 10. novembra. Ogromnim aplauzom okupljeni, među kojima nije bio Dragan Bjelogrlić koji igra Tita, ali jesu Nebojša Glogovac (Draža Mihailović), Lazar Ristovski, Matija Bećković, kao i predstavnici bivše vlasti, Dragan Šutanovac >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i Dušan Petrović, pozdravili su scenaristu i reditelja Radoša Bajića. - Hvala RTS, pre svega Aleksandru Tijaniću sa kojim sam se u decembru 2009. godine dogovorio da radimo ovu seriju - kaže Bajić. - U najgorim okolnostima, krenuli smo hrabro, unapred osumnjičeni i osuđeni za delo koje nismo počinili. Ali osećam da smo pobedili. Priča o napadu nacističke Nemačke, slomu Kraljevine Jugoslavije, ali i bratoubilačkom ratu koji je usledio, izazvaće, veruje Vuk Drašković, politički i moralni zemljotres u Srbiji i regionu. - Dugo će taj zemljotres da traje, ali će doprineti slaganju tla i postavljanju svega tamo gde mu je mesto - kaže Drašković koji je pročitao scenario svih deset epizoda. - Serija je snimljena držeći se istine. Nije ni crna ni bela, nego poštena, i to će biti najveći razlog napada koji su već počeli od strane onih koji žigošu knjige, a da ih ne pročitaju, filmove i serije, a da ih ne pogledaju. Jedan od naših najznačajnijih dramskih pisaca, Dušan Kovačević, primećuje da je “Ravna gora” u produkcijskom smislu na svetskom nivou. - Posle današnje epizode mogu reći da je ovo jedan od najvećih uspeha beogradske televizije i Radoša Bajića. Što se tiče suštine, serija je još značajnija. Prvi put posle 70 godina priča se priča koja je morala biti ispričana odavno. Naš narod će sa ovom serijom krenuti u osnovnu školu da uči prve i istinite časove istorije - kaže Kovačević.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zanimljiv lik

Izvor: Danas, 30.Okt.2013

Posle Kragujevca, prva epizoda televizijske serije „Ravna gora“ Radoša Bajića pretpremijerno je predstavljena u Beogradu. Uloga Draže Mihajlovića, vođe ravnogorskog, četničkog pokreta, poverena je Nebojši Glogovcu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.