Video se širi masovno: Sveštenici na kamionu, a svetom vodicom prskaju ulice protiv korone (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video se širi masovno: Sveštenici na kamionu, a svetom vodicom prskaju ulice protiv korone (VIDEO)

Grupa makedonskih sveštenika u Velesu bori se na jedinstven način protiv koronavirusa, posipanjem svete vode na ulice i automobile, uz pratnju crkvene muzike.

Prema informaciji Povardarske eparhije, lokalna crkva je odlučila da uz čitanje tekstva iz Biblije svetom vodom posipa sve gradove u njihovoj nadležnosti - Negotino, Gevgelija, Kavadarci...

Sveta voda se koristi da zaštiti ljude od rata, zemljotresa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i drugih nesreća, a ovog puta sveštenici su se molili Bogu da blagosilja ljude i zaustavi širenje pandemije kovid-19.

- Sledeći tradiciju pravoslavne crkve, kada su se tokom ratova, suša, zemljotresa, epidemija i drugih katastrofa u prošlosti obavljale liturgije sa ikonama, krstovima, svetom vodom i svetim moštima, uz blagoslov Povardarijskog vladike, vladike Agatagela, u svim gradovima i naseljima Povardarske eparhije ulice su bile poprskane vodom, pročitana je molitva za prestanak globalne pandemije - piše na zvaničnoj veb stranici ove eparhije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.