Izvor: S media, 11.Maj.2013, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrali milion evra žrtvama zemljotresa u Kraljevu: Uhapšen bivši gradonačelnik i još 15 osoba

Na području Kraljeva rano jutros policija je lišila slobode 16 lica, sa bivšim gradonačelnikom Ljubišom Simovićem na čelu, zbog zloupotrebe sredstava za sanaciju zemljotresa koji se u Kraljevu dogodio novembra 2010. godine, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je u obraćanju medijima rekao da su lica, koja su na neki način bila i najodgovornija za sanaciju posledica tog zemljotresa, zloupotrebama oštetila budžet opštine Kraljevo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u iznosu, koji je za sada utvrđen, više od milion evra.

"Radi se o novcu koji je uplatila Vlada Srbije na poseban račun opštine Kraljevo", rekao je Veljović i precizirao da je taj novac korišćen za sanaciju objekata koje su bili najugroženiji.

Prema njegovim rečima, lišavanjem slobode ovih 16 lica posao policije se ne završava i nastaviće se provere koje su vezane za novac iz humanitarnih akcija, odnosno koji je uplaćivan putem raznih donacija ili u materijalu, i taj iznos će sigurno biti znatno veći nego što jeste.

Veljović je naglasio da je "frapantno da pojedinci dozvole sebi da na ovaj način, na tuđoj nesreći stiču protivpravnu korist", ukazavši da su posledice zemljotresa bile katastrofalne i dan danas nisu do kraja sanirane.

Prema njegovim rečima, sva lica lišena slobode zadržana su u od strane Policijske uprave u Kraljevu, odnosno od radnika Kriminalističke policije i u zakonskom roku će biti sprovedena istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu.

(S media/Agencije, Foto: Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Hapšenja zbog malverzacija posle zemljotresa u Kraljevu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Maj.2013

Više lica osumnjičenih za zloupotrebe i malverzacije tokom sanacije zemljotresa u Kraljevu uhapšeno je rano jutros u Kraljevu. ..Foto: Ilustracija..Kako saznaje lokalna Internet novina KV Online, akciju koja je još u toku sprovodi Radna grupa iz Beograda Ministarstva unutrašnjih poslova... ..U...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.