Uhapšen graditelj limene zgrade

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen graditelj "limene" zgrade

Tajvanska policija je uhapsila investitora čiji se stambeni kompleks u Tajvanu urušio nakon snažnog zemljotresa u subotu, prenose lokalni mediji.

Prema poslednjim informacijama, u kompleksu je stradalo najmanje 39 osoba, ali se strahuje da će broj žrtava biti još veći.

Iz stambenih višespratnica je spaseno 320 ljudi, ali se veruje da je pod ruševinama još oko 100 ljudi, pa će broj žrtava u narednim danima porasti.

Nade da će biti pronađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još preživelih su sve manje, pa su spasilački timovi počeli da koriste jaču opremu kako bi raščistili teren.

Zgrade koje su se obrušile su jedne od retkih koje su pretrpele veliku štetu tokom zemljotresa, pa su vlasti odmah poručile da će sprovesti temeljnu istragu o njihovoj izgradnji.

Mediji su objavili i fotografije ruševina, na kojima se vidi da se u betonskim stubovima nalaze limene konzerve od ulja, koje su najverovatnije korišćene kao izolacija.

Korišćenje takvih materijala je zabranjeno još 1999. godine, od kada je u Tajvanu propisana upotreba stiropora i penastih materijala.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen graditelj zgrade srušene u zemljotresu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016

Tajvanska policija uhapsila je danas po nalogu tužilaštva graditelja zgrade koja se srušila u zemljotresu u Tajnanu u subotu kada je poginulo najmanje 39 ljudi, saopštili su zvaničnici...Ranije danas izdata je poternica za Lin Ming-huijem i još dve osobe iz građevinske kompanije koja je gradila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.