UN: Najmanje 26 osoba stradalo u dva zemljotresa u Avganistanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jan.2022, 16:16

UN: Najmanje 26 osoba stradalo u dva zemljotresa u Avganistanu

Ujedinjene nacije su objavile da je broj nastradalih u dva zemljotresa u Avgansitanu porastao na 26, navodeći da su tri sela sa oko 800 kuća, sravnjena sa zemljom. Među nastradalima su i žene i deca, a do sada je četvoro povređenih, navodi UN, a prenosi agencija Asošijejted pres (AP).  Seljani još uvek traže svoje najmilije pod ruševinama, piše AP. Prema podacima Geološkog društva SAD (USGS), zemljotresi magnitude 4,9 i 5,3 pogodili su severozapadnu provinciju Badgis i izazvali rušenje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJMANJE 26 MRTVIH U ZEMLJOTRESIMA U AVGANISTANU: Žene i deca među stradalima, oko 800 kuća sravnjeno sa zemljom!

Izvor: Kurir, 18.Jan.2022

Ujedinjene nacije (UN) saopštile su danas novi bilans žrtava u dva zemljotresa na zapadu Avganistana, navodeći da je 26 osoba poginulo, a da je oko 800 kuća u tri sela sravnjeno sa zemljom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.