U zemljotresu u Zagrebu oštećeno 26.000 objekata

Izvor: RTS, 29.Mar.2020, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zemljotresu u Zagrebu oštećeno 26.000 objekata

Od posledica zemljotresa u Zagrebu, prema poslednjim informacijama Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, oštećeno je više od 26.000 građevina, a neupotrebljivo ih je 1.900.
Za svakog stanovnika osiguran je smeštaj do trenutka sanacije njihovog doma, saopštili su iz Gradske uprave, prenosi Indeks.
To se odnosi i na stanovnike centra grada i na vlasnike privatnih kuća koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stradale u zemljotresu prošle sedmice, a koje su nakon preliminarnih procena statičara označene crvenom ili žutom oznakom (neupotrebljivo i privremeno neupotrebljivo).
Prema informaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, od ukupno 26.197 oštećenih građevina na kojima su prijavljene štete, čak 9.642 su privatne kuće.
Crvenom odnosno žutom oznakom obeleženo je ukupno 1.900 građevina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.