U Meksiko Sitiju greškom uključen alarm za zemljotres, nastala panika

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 23:33

U Meksiko Sitiju greškom uključen alarm za zemljotres, nastala panika

Seizmički alarmni sistem ranog upozorenja u Meksiko Sitiju danas se greškom oglasio tokom radova na održavanju.

Zbog toga su uspaničeni stanovnici istrčali na ulice u iščekivanju zemljotresa, za koji se ispostavilo da je lažna uzbuna.

Alarm se čuo u različitim delovima grada, dok su stanovnici u panici napuštali kancelarije i stanove, pa čak i bolnice. Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šejnbaum objavila je na Tviteru da je alarm bio aktiviran, ali da nije bilo stvarnog zemljotresa niti potresa tla u tom gradu.

"Zbog greške nastale tokom radova na održavanju, seizmički alarm je slučajno aktiviran na 851 lokaciji u Meksiko Sitiju. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koju je izazvao incident", objavila je vlada Meksiko Sitija na Tviteru, prenosi Rojters.

Zemljotresi često potresaju Meksiko Siti, ponekad sa smrtonosnim posledicama, a seizmički alarmni sistem upozorava stanovnike, omogućavajući im dragoceno vreme da se sklone na bezbedno pre početka potresa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Meksiko Sitiju greškom uključen alarm za zemljotres, nastala panika

Izvor: Radio 021, 09.Maj.2023, 07:05

Seizmički alarmni sistem ranog upozorenja u Meksiko Sitiju greškom se oglasio tokom radova na održavanju.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.