Tragični niz bez kraja  507 žrtava zemljotresa

Izvor: B92, 20.Apr.2016, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragični niz bez kraja " 507 žrtava zemljotresa

Kito -- Vlasti Ekvadora saopštile su da je broj poginulih, u razornom zemljotresu u subotu, dostigao 507, ali se i dalje 231 osoba vodi kao nestala.

Polako se gubi nada da će biti pronađeno još preživelih, preneo je AP.

Kancelarija državnog tužioca navela je da je 499 žrtava identifikovano i da su njihova tela vraćena porodicama.

Među poginulima je 11 stranaca, uključujući jednog američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dva kanadska državljanina.

Ekvadorski zvaničnici očekuju da će biti pronađeno još tela jer se, prema podacima Ministarstva odbrane, 231 osoba vodi kao nestala.

Spasilačke ekipe iz Meksika, Kolumbije, Španije i drugih zemalja najavile su da će i danas nastaviti da tragaju za preživelima, uz upozorenje da šasne za pronalaženjem još preživelih opadaju sa svakim satom.

Američki predsednik Barak Obama razgovarao je juče telefonom sa predsednikom Ekvadora Rafaelom Koreom, kojem je izrazio saučešće u ime američkog naroda, saopštila je Bela Kuća.

Zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale je pogodio Ekvador u subotu kasno uveče, porušivši domove i hotele duž Pacifičke obale popularne kod turista, a nekoliko gradova je gotovo potpuno sravnjeno sa zemljom.

Više od 2.000 ljudi je povređeno u rušenju zgrada tokom tog jakog zemljotresa ili nekog od naknadnih šokova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.