Talibani apeliraju na međunarodnu pomoć nakon potresa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2022, 08:12

Talibani apeliraju na međunarodnu pomoć nakon potresa

Talibani u Afganistanu apelirali su na međunarodnu podršku, jer se ta zemlja suočava s posljedicama od razornog zemljotresa magnitude 6,1 stepen. Više od 1.000 ljudi je stradalo, a najmanje 1.500 je povrijeđeno. Jugoistočna pokrajina Paktika je najteže pogođena, a UN se trudi osigurati hitno sklonište i pomoć u hrani. Spasilačke aktivnosti otežavaju jaka kiša i nedostatak sredstava. Najsmrtonosniji zemljotres koji je pogodio zemlju u posljednje dvije decenije veliki je izazov za...
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

NAJMANJE HILJADU MRTVIH Talibani traže pomoć posle razornog zemljotresa, svedoci opisuju horor: "Ušli smo i videli 40 tela, DECA SU VRIŠTALA"

Izvor: Blic, 23.Jun.2022

Talibani apeluju na međunarodnu zajednicu da pošalje pomoć Avganistanu nakon što je u razornom potresu magnitude 6,1 stepen po Rihteru poginulo više od 1.000 ljudi, a najmanje 1.500 povređeno.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.