Stravični zemljotresi razaraju planetu: Zabeleženo 5,6 stepeni

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 09:14

Stravični zemljotresi razaraju planetu: Zabeleženo 5,6 stepeni

Zemljotres jačine 5,6 stepeni Rihterove skale pogodio je danas Mindanao, drugo najveće ostrvo Filipina, saopšteno je iz nemačkog Centra za Geonauke (GFZ).

Zemljotres je registrovan na dubini od 10 kilometara, prenosi Rojters.

Filipinska seizmološka služba navela je da je zemljotres bio jačine 5,9 stepeni Rihterove skale.

Nadležni su saopštili da nije pričinjena veća materijalna šteta, ali su upozorili da su mogući naknadni potresi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zemljotres preliminarne jačine 4,6 stepeni Rihterove skale pogodio je u danas obalu južne Kalifornije u blizini Malibua i osetio se u regionu Los Anđelesa.

Potres se dogodio u 13.47 časova po lokalnom vremenu na dubini od 13 kilometara, prema Geološkom zavodu SAD. Pogođeno područje se nalazi u planinama Santa Monika, otprilike 56 kilometara zapadno od centra Los Anđelesa.

Zemljotres se osetio kod obale Malibua, južno do okruga Orindž i istočno od centra Los Anđelesa, prenosi AP. Vatrogasna služba Los Anđelesa izvestila je da se potres "široko osetio" u tom gradu, iako nije bilo neposrednih naznaka štete ili povreda.

Danas se takođe obeležava 53. godišnjica zemljotresa u San Fernandu, u blizini Los Anđelesa, koji je zabeležen kao magnitude 6,6. U tom zemljotresu su poginule 64 osobe i prouzrokovana je šteta od preko 500 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zemljotres na Filipinima

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2024

MOSKVA - Zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je ostrvo Mindanao na Filipinima, saopštio je njemački Centar za istraživanje geonauka /GFZ/.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.