Srušeno više zgrada u zemljotresu u Sibiru, evakuisano 3.500 ljudi

Izvor: Blic, 29.Dec.2011, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušeno više zgrada u zemljotresu u Sibiru, evakuisano 3.500 ljudi

Više desetina zgrada oštećeno je u jučerašnjem zemljotresu na jugozapadu Sibira a oko 3.500 hiljade ljudi zbrinuto je u privremene kampove, saopštile su danas lokalne vlasti.

Epicentar zemljotresa jačine 6,7 stepeni po Rihteru bio je oko 100 kilometara istočno od grada Kizila, prestonice ruske republike Tuva, na granici sa Mongolijom.

Među oštećenim objektima su i višespratnice, škola i jedna toplana koja je ipak nastavila da radi i pored pukotina na zidovima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Iz predostrožnosti juče su privremeno uklonjene mine u rudarskom oknu u regionu Kemerovo, ali je rudnik danas ponovo otvoren.

Zemljotres od šest do 6,9 stepeni po Rihterovoj skali smatra se jakim i može da razori naselja u prečniku od 160 kilometara od epicentra.

U svetu se godišnje u proseku dogode 134 takva zemljotresa.

Povezane vesti: Snažan zemljotres pogodio Sibir Pentagon i Bela kuća evakuisani zbog zemljotresa

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.