Srpske alpinistkinje se vratile iz Nepala

Izvor: Radio 021, 02.Maj.2015, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske alpinistkinje se vratile iz Nepala

Članice prve ženske ekspedicije koja se na Himalajima zatekla usled zemljotresa koji je pogodio Nepal, sletele su na Aerodrom "Nikola Tesla".

Osam srpskih alpinistkinja koje su osvojile vrh Tarpu Čuli visine 5.663 metra, sletele su na aerodrom u 19.43, javio je izveštač RTS-a.

Članice srpske ekspedicije su 16. aprila krenule na Himalaje u Nepalu, koji je 10 dana kasnije pogodio razorni zemljotes. Vođa ekspedicije Aleksandar Rašin potvrdio je ranije za RTS >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se svi članovi ekspedicije osećaju dobro i da su uspeli da stignu na vrh.

"Malo nas je taj zemljotres iznenadio, dočekali smo ga u baznom kampu na visini od 5.000 metara. Ali, sada smo svi dobro", rekao je Rašin.

Članice prve ženske alpinističke ekspedicije u Nepalu činile su: Andrijana Miletić, Biljana Čegar, Biljana Savković, Jelena Ignjatijević, Branka Bradašević, Biljana Medenica, Vesna Đoković i Sonja Pavlović.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.