Srbija je mala zemlja, ali veliki prijatelj Kine! Vučić uputio telegram saučešća!

Izvor: BKTV News, 08.Avg.2017, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija je mala zemlja, ali veliki prijatelj Kine!" Vučić uputio telegram saučešća!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu povodom nastradalih u zemljotresu koji je danas pogodio tu zemlju.

„Sa tugom smo primili vest o nastradalima i povređenima u zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju, kao i o velikoj materijalnoj šteti koju je pričinio. Stanovnicima kineske provincije Sečuan, u ovim teškim trenucima, upućujem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << reči ohrabrenja i podršku da se izbore sa posledicama tragičnog događaja", naveo je Vučić u telegramu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Dačić uputio telegram saučešća Kini: Duboko me je potresla vest o tragediji u vašoj zemlji!

"Srbija je možda mala zemlja, ali je veliki prijatelj Kine i, ako možemo da pomognemo u otklanjanju posledica zemljotresa, spremni smo da tu pomoć pružimo.

U ime građana Republike Srbije i svoje ime, porodicama nastradalih, kineskom narodu i rukovodstvu izražavam iskreno saučešće, a povređenima želim brz oporavak“, navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Zemljotres jačine 6,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas zapadni deo Kine, saopštio je Američki geološki zavod.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.