Solidarnost sa Japanom

Izvor: B92, 10.Apr.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solidarnost sa Japanom

Beograd -- Više hiljada građana Beograda iskazalo je svoju solidarnost sa narodom Japana koji se bori sa posledicama zemljotresa i cunamija na skupu "Beograd za Japan".

Noseći majice i zastavice s natpisima "Beograd za Japan", Beograđani su došli da pokažu solidarnost sa zemljom koja je uložila značajna sredstva u Beograda.

Već deset >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina Japan kroz donacije, čija je ukupna vrednost 198 miliona evra, pomaže unapređenje kvaliteta života građana u prestonici i u celoj zemlji, rekla je pomoćnica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić.

Ona je dodala da na ovaj način Beograđani pokazuju da ne zaboravljaju prijatelje.

Jedna od najprepoznatljivijih donacija te zemlje bila su 93 žuta autobusa, koji su postali simbol boljeg vremena, navela je Pašićeva, ističući da se, uz pomoć raznih projekata koje je finansirao Japan, Beograd razvijao i otvarao prema svetu i da se ta pomoći nikada neće zaboraviti.

Ambasador:

Podela sadnica trešnje, protekla je danas u znaku neopisive gužve nekolko hiljada zainteresovanih za sadnice, u kojoj je bilo i ozbiljno povređenih građana.

Podeljena je 1.001 sadnica trešnje u znak prijateljstva Srbije i Japana.

Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki zahvalio je na iskrenoj podršci Beograda i svih građana Srbije u teškim trenucima koji Japan proživljava.

"Vlada i narod Japana nastoje da prevaziđu krizu u kojoj se nalaze i ovakve poruke podrške i ohrabrenja sigurno će im dati snage da iz ovog perioda izađu kao pobednici", rekao je Cunozaki.

Iz dva autobusa gradskog prevoza, donacije Japana, građanima je podeljena 1.001 sadnica trešnje, koja u toj zemlji simbolizuje verovanje u prosperitet, napredak i ljubav.

Skupu na Trgu republike pristvovao je i veliki broj poznatih ličnosti, dok se gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije pojavio, jer je još na oporavku od operacije slepog creva.
Pogledaj vesti o: Cunami,   Cunami u Japanu,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne zaboravljamo prijatelje

Izvor: Press, 11.Apr.2011, 02:02

Solidarnost - Više hiljada Beograđana izrazilo solidarnost sa narodom Japana. Pomoć - Od 2000. do danas japanski narod donirao je Srbiji 198 miliona evra, a samo u glavni grad je kroz obrazovanje, zdravstvo, kulturu i javni prevoz uloženo 30 miliona

Nastavak na Press...

Gradonačelnik se zahvalio Beograđanima na podršci narodu Japana

Izvor: Studio B, 11.Apr.2011

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izrazio je zadovoljstvo zbog velikog odziva Beograđana, koji su u svet poslali sliku pravog lica prestonice, pokazujući još jednom solidarnost sa narodom Japana..Iako je, zbog komplikacija u postoperativnom oporavku koje zahtevaju produženo mirovanje, bio sprečen...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.