Snažan zemljotres u Indoneziji

Izvor: RTS, 01.Dec.2013, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres u Indoneziji

Potres jačine 6,3 stepena po Rihteru, pogodio Indoneziju. Zasada nema izveštaja o žrtvama niti materijalnoj šteti.

Indoneziju je rano jutros pogodio snažan zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru, saopštio je Američki geološki zavod, ali zasada nema izveštaja o žrtvama niti materijalnoj šteti.

Epicentar zemljotresa se nalazio na istoku Indonezije, 343 kilometra severozapadno od priobalnog grada Saumlaki, na dubini od devet kilometara ispod površine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mora, prenela je agencija AP.

Indonežanska Agencija za meteorologiju, zemljotrese i geofiziku je objavila preliminarne podatke prema kojima je zemljotres bio jačine od 6,7 stepeni Rihterove skale, dodavši ipak da je malo verovatno da će uslediti cunami.

U Indoneziji, najvećem svetskom arhipelagu, zemljotresi su česti jer se ta zemlja nalazi u pacifičkom "Vatrenom prstenu", odnosno pojasu vulkana koji okružuje Tihi okean.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Indoneziju pogodio jak zemljotres

Izvor: Akter, 01.Dec.2013

Indoneziju je rano jutros pogodio snažan zemljotres jačine od 6,3 stepena po Rihteru,ali do sad nema izveštaja o žrtvama

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.