Snažan zemljotres pogodio Kinu, ima mrtvih VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 16.Sep.2021, 12:30

Snažan zemljotres pogodio Kinu, ima mrtvih VIDEO/FOTO

Najmanje tri osobe su poginule danas, a 60 je povređeno u zemljotresu jačine šest stepeni Rihterove skale u provinciji Sičuan na jugozapadu Kine.

Prema navodima gradskog biroa za vanredne situacije, od 60 osoba prebačenih u bolnicu, tri su teško povređene, prenosi Sinhua.

Zemljotes se dogodio u okrugu Lusian na dubini od 10 kilometara. Prema izveštaju kineske agencije, srušene su pojedine kuće, a u toku je spasilačka akcija, prenosi AP.

Vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su saopštile da su aktivirale odgovor drugog stepena, što je drugi najviši stepen odgovora na vanredne situacije u Kini. Kako navodi Rojters, grad Ludžou aktivirao je prvi stepen odgovora na vanredne situacije.

Na zapadu Kine često dolazi do zemljotresa.

Sičuan je u maju 2008. pogođen zemljotresom jačine 7,9 stepeni, u kojem je poginulo skoro 90.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zemljotres jačine 5,2 stepena rihtera pogodio Japan

Izvor: Blic, 16.Sep.2021

Zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale pogodio je danas Japan, saopštila je meteorološka agencija te zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.