Snažan zemljotres pogodio Filipine, izdato upozorenje za cunami

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 16:34

Snažan zemljotres pogodio Filipine, izdato upozorenje za cunami

Snažan zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je danas istočni deo Filipina, nakon čega je državna seizmološka agencija izdala upozorenje za cunami.

Epicentar je bio na 120 kilomeara od grada Viga, na dubini od 45 kilometara, naveo je Evropski mediteranski seizmološki zavod, koji je prvobitno objavio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemljotres bio jačine 6,3 stepena.

Filipinski institut za vulkanologiju i seizmologiju apelovao je na ljude koji žive u blizini obale da se pomere dalje od okeana, upozoravajući ih da mogu da se suoče sa talasima visokim jedan metar iznad proseka i da bi talasi mogli da budu čak i veći u zalivima i moreuzima.

"Javnost je obaveštena da bude u spremnosti u slučaju da se pojave veliki talasi. Savetovano im je da se udalje od plaža", rekao je direktor državne seizmološke agencije Teresito Bakolol za DZMM radio. On je dodao da zasad nema izveštaja o šteti ili žrtvama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NA FILIPINIMA DRAMA! Zemljotres bio jači od prvobitno objavljenog - a sad vlasti upozoravaju i na OVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2023

Snažan zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je danas istočni deo Filipina...Snažan zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je danas istočni deo Filipina, nakon čega je državna seizmološka agencija izdala upozorenje za cunami, preneo je Rojters...Epicentar je bio na 120 kilomeara od grada Viga,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.