Snažan zemljotres pogodio Čile, poginula jedna žena

Izvor: Blic, 31.Jan.2013, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres pogodio Čile, poginula jedna žena

Jedna žena je poginula u zemljotresu jačine 6,7 stepeni Rihterove skale koji je pogodio juče severni Čile, saopštili su danas zvaničnici.

Jak zemljotres dogodio se 102 kilometra od rudarskog grada Kopijapo, svetski poznatog mesta po spašavanju rudara 2010. godine, prenela je agencija AFP.

Žena, koja je bila u svojim pedesetim godinama, dobila je infarkt tokom zemljotresa i preminula.

Potres je doveo do manje materijalne štete, a izveštaja o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drugim žrtvama nema.

Potres je trajao duže od minuta i izazvao paniku među stanovništvom.

Ljudi su istrčali na ulice grada Atakama strahujući od cunamija, neke kuće su oštećene u Valjenaru, a u Kopijapu su polupani prozori.

U katastrofalnom zemljotresu koji je februara 2010. zadesio centralni deo Čilea nastao je cunami, poginulo je više od 500 osoba, a materijalna šteta je bila nekoliko milijardi dolara.

Povezane vesti: Slabiji zemljotres u okolini Bugojna Zemljotres jačine 5,8 stepeni pogodio Avganistan Potres na obali zapadne Turske Zemljotres jačine 6,3 Rihtera pogodio obalu Kaliforniju Snažan zemljotres u Indoneziji, bez upozorenja na cunami
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čile: Poginula žena u zemljotresu

Izvor: B92, 31.Jan.2013

Santjago -- Jedna žena je poginula u zemljotresu jačine 6,7 stepeni Rihterove skale koji je pogodio juče severni Čile, saopštili su danas zvaničnici...Jak zemljotres dogodio se 102 kilometra od rudarskog grada Kopijapa, svetski poznatog mesta po spasavanju rudara 2010. godine, prenela je agencija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.