Snažan zemljotres i u Turskoj, urušile se stražarske kule

Izvor: RTS, 14.Jun.2020, 18:43

Snažan zemljotres i u Turskoj, urušile se stražarske kule

Turska agencija za katastrofe objavila je da je istok te zemlje pogodio zemljotres jačine 5,7 jedinica Rihtera. Najmanje jedna osoba je izgubila život.
Zemljotres je zabeležen u provinciji Bingul, oko 17.30, a usledila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su i dva naknadna potresa od 4,7 i 4,6 jedinica Rihtera.

Treslo se i u susednim provincijama Erzurum, Muš, Elazig, Dijarbakir.
Urušile su se dve stražarske kula u okviru stanice žandarmerije, a sedam osoba je spaseno iz ruševina. Jedna osoba je izgubila život.
Prema podacima kojima raspolaže guverner provincije Bingul Kadir Ekinci, deset kuća je oštećeno, a ljudi su spaseni.
Turska ima dugu istoriju seizmoloških potresa. Da podsetimo, 24. januara zemljotres od 6,8 jedinica pogodio je provinciju Elazig, a 41 osoba je tada preminula.
Inače, zemljotresi su danas zabeleženi i u Japanu i Indiji. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO TURSKU: Srušila se stražarska kula, ima povređenih! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2020

Turska agencija za katastrofe objavila je da je istok te zemlje pogodio zemljotres jačine 5,7 jedinica Rihtera...Zemljotres je zabeležen u provinciji Bingul, oko 17.30, a usledio je i naknadni potres od 4,7 jedinica Rihtera...Treslo se i u susednim provincijama Erzurum, Muš, Elazig, Dijarbakir...Ministar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.