STRAH OD SUPERVULKANA: Zemljotres potresao Nacionalni park Jelouston

Izvor: Kurir, 31.Mar.2014, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAH OD SUPERVULKANA: Zemljotres potresao Nacionalni park Jelouston

Na svu sreću zemljotres nije isprovocirao aktivnost supervulakana, koji ključa ispood ovog u svetu poznatog parka prirode

VAŠINGTON - Nacionalni park Jelouston u SAD potresao je zemljotres od 4,8 stepeni Rihterove skale, što je najači potres od 1980. godine, saopstio je američki geološki institut.

Zemljotres ove jačine se smatra suviše slabim da bi isprovocirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << aktivnost supervulkana čija bi eventualna erupcija imala posledice po ceo svet, prenela je agencija AP.

Zasad nema izveštaja o eventualnoj šteti, a u ovo vreme godine malo ljudi posećuje park. Jelouston često pogađaju zemljotresi, a od četvrtka je registrovano najmanje 25 potresa

http://www.youtube.com/watch?v=2tjIczIHkkA

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.