SRBIJU OČEKUJU JAKI UDARI! Stručnjaci najavili PAKLENI period pred nama, evo koja mesta su rizična

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2024, 11:02

SRBIJU OČEKUJU JAKI UDARI! Stručnjaci najavili PAKLENI period pred nama, evo koja mesta su rizična

U Srbiji bi najjači zemljotres mogao da bude do 6 Rihtera, tvrde seizmolozi.
Zemljotres jačine 5.4 stepena po Rihterovoj skali potresao je teritoriju Crne Gore pre nekoliko dana. Od tada, tlo ne miruje, pa se svakoga dana registruju manji potresi, a poneki se čak osećaju i u Beogradu. Da li i Srbiji preti jedan takav zemljotres otkrio je Ivan Ristić, elektrotehničar koji se već tri decenije profesionalno bavi meteorologijom.
- Tlo se ne smiruje. Ulazimo u period godine kada su zemljotresi češći u Srbiji. U proleće su se desili svi najjači zemljotresi na našem području. Najkritičnije je, kao i uvek, centralna Srbija, Kopaonik, Ćuprija, Kragujevac, Čačak... Tu gde se spajaju putevi...
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.