SPAJIĆ SE PRERAČUNAO?! Politički zemljotres u Crnoj Gori: Neprijatno iznenađenje za Aleksu Bečića

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 07:45

SPAJIĆ SE PRERAČUNAO?! Politički zemljotres u Crnoj Gori: Neprijatno iznenađenje za Aleksu Bečića

Upitna podrška 41 poslanika.

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić najverovatnije neće biti izabran sutra za predsednika Skupštine Crne Gore.

Kako ekskluzivno saznaje BORBA, iako je lider Demokrata već viđen na poziciji predsednika Skupštine, za Bečićev izbor još uvek nije obezbeđena podrška 41 poslanika.

Prema informacijama do kojih smo došli iz redova Evrope sad, lider PES-a Milojko Spajić za Bečićevo imenovanje nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obezbedio čak ni podršku 24 poslanika sa liste koju je predvodio na parlamentarnim izborima 11. juna.

Spajić je unutar liste naišao na otpor po pitanju Bečićevog izbora, jer mnogo poslanici smatraju da nosioca četvrtoplasirane liste se nedavno održanih izbora ne može sledovati funkcija predsjednika Skupštine.

Zbog razmimoilaženja u svojim redovima, prvi čovjek PES-a i budući mandatar je za sutra ujutru zakazao konsultacije sa pojedincima sa svoje liste kako bi ih ubedio da podrže Bečićev izbor.

Sa Bečićevim postavljenjem na mesto predsednika Parlamenta nisu stoprocentno saglasni ni predstavnici manjinskih partija, koje su ušle u skob sa Demokratama oko raspodela funkcija prilikom u Vladi koju je prvobitno Spajić želio da sastavi. Iz tog razloga manjine nisu načisto da li sutra da podrže Bečića.

Kako saznaje BORBA, sutrašnja sednica Skupštine mogli bi biti prekinuta odmah nakon konstituisanja, jer je očigledno da je prvobitni dogovor o imenovanju Bečića za predsednika najvišeg zakonodavnog organa „pao u vodu“.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.